Català

Nascuda el 1985 a Barcelona.

Llicenciada en Art Dramàtic en l’especialitat d’interpretació de text a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre.
Formació en teatre del Siglo de Oro per la CNTC (Compañía Nacional de Teatro Clásico).
Ha realitzat entrenament actoral amb Javier Daulte, Cristine Adaire (mètode Linklater) i Pablo Messiez entre d’altres.
Ha estudiat solfeig i cant i toca el piano.

  • Com actriu:

El 2020 comença assajos de “Sopar amb batalla” de Jordi Casanovas, producció aturada per l’estat d’alarma i que reprendrà assajos i funcions a la temporada 2020-2021.

El 2019 participa a Orsini d’Aleix Aguilà, dirigida per Xicu Masó (Teatre Nacional de Catalunya – Companyia Solitària).

Actualment la podem veure a la gira d’AÜC, obra de creació de Les Impuxibles (Clara Peya i Ariadna Peya) i Carla Rovira. Grec Festival de Barcelona (La Seca Espai Brossa).

Del 2017 al 2018 participa a Filla Del Seu Pare, versió lliure de Hedda Gabler, d’Aleix Aguilà. Direcció de Pau Miró. (Teatre Lliure) – Companyia Solitària i a “L’Hostalera” de Carlo Goldoni amb direcció de Pau Carrió. (Biblioteca de Catalunya – La Perla 29).

El 2016 i 2015 actua a “L’Avar” de Molière, amb direcció de Josep Ma. Mestres (Teatre Goya 2016 i gira per Catalunya). Anteriorment a No feu bromes amb l’amord’Alfred de Musset, amb direcció de Natalia Menéndez (Teatre Nacional de Catalunya). I a La Cena del rey Baltasar de Calderón de la Barca, amb direcció d’Hermann Bonnín (estrenat al FITC d’Almagro), on també fa l’assessoria de vers.

Treballa en els espectacles de creació de Companyia Solitària:

El monòleg sobre Marta de Terra Baixa QUIETUD SALVATGE (Círcol Maldà 2014 i gira 2015-2016), a NÒMADES, “Pollastres” i anteriorment a “Lulú on the Rocks”. També va fer l’ajudantia de direcció a l’homònima “Companyia Solitària”. Totes d’Aleix Aguilà.

Des del 2012 fins el 2014 forma part de la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico, amb seu a Madrid. Participa en els muntatges “La Cortesía de España” de Lope de Vega, estrenat a la Sala1 de Las Naves del Español (Matadero), dirigit per Josep Mª Mestres i “La Noche Toledana” de Lope de Vega amb direcció de Carlos Marchena (Teatro Pavón i gira).

També destaquen “Daian&Giggy Live Sex” de Daniel J. Meyer (Fora de Temporada. Off de Temporada Alta), “Kafka a la ciutat de les mentides”, de Llàtzer Garcia (Biblioteca Bonnemaison. GREC 2011); “El senyor de les mosques”, versió i direcció d’Abel Coll (Versus Teatre, 2011); “Un llop fugint d’un eixam de trons. Una antologia dels imparables”, dramatúrgia i direcció de Jordi Faura i Abel Coll (Teatre Romea, 2010); “La Dama de Reus” d’Ambrosi Carrión, direcció de Ramon Simó (Teatre Nacional de Catalunya, 2008-09).

En TV ha participat en les sèries “Les de l’hoquei – 2a Temporada” (TV3), “Vida Perfecta” (Movistar+) de Leticia Dolera, “Matar al padre” (Movistar+) de Mar Coll (2018), “Com si fos ahir” (Tv3).

  • Com a directora:

2019, assistent de direcció a Richard III and They’ve Never Heard Of Love de Bàrbara Mestanza, Paula Ribó i Jason Trucco (Grec Festival de Barcelona – La Mama Experimental Theatre NY)

2018, direcció de “Goldilocks” de Jaume Viñas, Segon Premi de la beca Despertalab (Sala Àtrium).

2017 direcció d'”Ànsia” de Sarah Kane (Institu del Teatre). El 2014 dirigeix “La ciutat no és vostra” d’Aleix Aguilà (Círcol Maldà).

2018, assessoria escènica “Les Dones Sàvies” de Enric Cambray i Ricard Farré

2013, direcció de BOLXEVICS d’Aleix Aguilà- Companyia Solitària (Biblioteca de Catalunya).

  • Com a assessora de vers:

La Cena del rey Baltasar de Calderón de la Barca, amb direcció d’Hermann Bonnín (estrenat al FITC d’Almagro).

  • Com a docent:

Professora de dicció catalana i castellana i d’expressió oral a l’escola Eòlia de Barcelona.

Professora de dicció catalana i expressió oral a l’Aula de Teatre de Lleida.

Professora de dicció i oratòria a l’escola Babel BCN.

Curs de l’l’AADPC d’Introducció al Teatre del Siglo de Oro per a intèrprets i directors.

 

 

%d bloggers like this: